Oğuz: Eleştiri yaparken, çözüm de sunun

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Gerçek’e yaptığı açıklamada hükümetin hayata geçirdiği projeler ve muhalefetin eleştirilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yapılan yatırımların siyasi tartışmaların ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Oğuz, bunların tüm halkın ortak kazanımı olduğunu söyledi.

“Bırakın bakan olmamı, ben de oradan geçerken ‘Ne güzel oldu, ne rahat oldu’ diyorum. Hükümet icraat yapsın ama hiç konuşmasın deniyor. O zaman siz de hiç eleştirmeyin. Sorduğunuz zaman yaptıklarımızı söylemek zorundayız. Yapılan somut hizmetler var ve bunu hepimiz günlük yaşantımızda görüyoruz. Bunu kabulleneceksiniz.” ifadelerini kullandı.

“BU PROJELER YILLAR ÖNCE PLANLANDI”

Lefkoşa’daki üst geçidi örnek gösteren Oğuz, söz konusu projenin trafik akışını önemli ölçüde rahatlattığını belirterek, bu yatırımların uzun yıllar önce planlandığını ancak mevcut hükümet döneminde tamamlandığını söyledi.

“Bu projeler 2010-2012 yıllarında planlandı. Uzun yıllar tamamlanamadı. Bugün bitirildiğinde ise farklı gerekçelerle değersizleştirilmeye çalışılıyor. Keşke daha önce yapılsaydı da bugün başka projeleri konuşuyor olsaydık.” dedi.

“BU ÜLKEYE YAPILAN HER YATIRIM HEPİMİZ İÇİNDİR”

Türkiye Cumhuriyeti ile yürütülen iş birliği sayesinde birçok önemli yatırımın hayata geçirildiğini ifade eden Oğuz, projelerin KKTC’nin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığını vurguladı.

“Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi, Girne Hastanesi ve diğer projeler hükümet için değil, bu ülkenin insanı için yapılıyor. Bu ülkeye yapılan her yatırım UBP’nin ya da hükümetin yatırımı değil, KKTC’nindir. Muhalefet de ‘Benim ülkeme bu yapıldı’ diyebilmeli.” diye konuştu.

“ELEŞTİRİ YAPARKEN ÇÖZÜM DE SUNUN”

Eksikliklerin ve hataların olabileceğini kabul ettiklerini belirten Oğuz, eleştirilerin yapıcı olması gerektiğini söyledi.

“Eksiklik var mı? Var. Hata olabilir mi? Olabilir. Yeter ki art niyet olmasın. Bu ülkenin bağımsız hukuku ve yargısı vardır. Eleştiri yapılabilir ancak çözüm de ortaya konulmalı. Yapılan doğru işler de teslim edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

(KIBRIS GERÇEK)

Etiketlendi: