Tatar: Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız

TATAR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk tarafının egemenliği kabul edilmeden Kıbrıs konusunda herhangi bir görüşme yapmayacaklarını söyledi.

Büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olarak Akdeniz’de ve “Mavi Vatan’da” sonsuza kadar var olmanın peşinde olduklarını kaydeden Tatar, Kıbrıs Türkü’nün artık bölgede bir taraf, otorite ve devlet olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk sinema oyuncusu Ediz Hun’un, Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) öğrencilere yönelik söyleşisine katıldı.

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ) iş birliğindeki “Ediz Hun’la Kıbrıs Şehitlerini Anıyoruz” programı çerçevesinde GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde yer alan söyleşiye Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin yanı sıra diğer sivil ve askeri yetkililer, yerli ve Türkiye’den konuk muharip dernek temsilcileri, üniversite yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1974 yılında Barış Harekâtı’nın gerçekleşmemiş olması halinde adada hiç hoş olmayan durumlar yaşanmış olabileceğini belirtti ve vatan savunmasında yer almış gazileri kutlayarak şehitleri andığını belirtti.

Tatar, Ediz Hun’un gençler için bir idol ve örnek olduğunu dile getirerek, harekât zamanlarında Ediz Hun ve Türkân Şoray’ın birlikte Kıbrıs’a gelerek, Mehmetçik, mücahit ve halkla buluşmasının önemine ve değerine işaret etti.

Büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olarak Akdeniz’de ve “Mavi Vatan’da” sonsuza kadar var olmanın peşinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkünün artık bölgede bir taraf, otorite ve devlet olduğunu ve artık “Adadaki gerçekleri herkesin kabul etmesinin gerekliliğini ve 1974 öncesine dönülemeyeceğini” bugün görüştüğü BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’e de aktardığını belirtti.

Tatar, Kıbrıs Türk tarafının egemenliği kabul edilmeden Kıbrıs konusunda herhangi bir görüşme yapmayacaklarını da yineledi.