Gümüşte gri fırtına: Rekor sonrası satış dalgası başladı

Gümüş

Gümüş fiyatlarında 30 Ocak’ta başlayan ve piyasalarda deprem etkisi yaratan satış baskısı, dün gelen %2,6’lık tepki alımlarıyla bir miktar nefes alsa da kalıcı olamadı. Asya piyasalarının açılışında ons başına 90 dolar barajını zorlayan gümüş, gelen yoğun kar satışlarıyla tarihi kayıplarının ardından yönünü yeniden aşağı çevirdi.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre 1980’den bu yana en büyük dalgalanma Ons gümüş fiyatı 75,88 dolar seviyelerine kadar çekilirken, piyasadaki dalga boyu korkutucu boyutlara ulaştı.

Uzmanlar, altındaki oynaklığın 2008 krizinden bu yana en yüksek seviyeye çıktığını; gümüşte ise benzer bir türbülansın en son Hunt Kardeşler döneminde, yani 1980 yılında görüldüğünü vurguluyor.