Serdaroğlu: Kamu çalışanı vergi rekortmeni yapılacak!

chrome-capture-2026-01-23

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2026 yılının ilk asgari ücretine ilişkin tavsiye kararına yapılan itirazları değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıdan, asgari ücrette değişiklik yapılmaması yönünde sonuç çıktı.

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada hükümete sert eleştiriler yöneltti. Serdaroğlu, alınan kararların amacının kamuda çalışanlardan daha fazla vergi almak olduğunu savundu.

Serdaroğlu, yaptığı açıklamada büyük patronların eksik prim ödemesine göz yumulduğunu öne sürerek, “Bunların amacı kamuda çalışanlardan daha fazla vergi almak. Büyük patronlar eksik prim ödemesi yapsınlar diye yapılıyor. Hepiniz cebinden ceplerine para doldurdular” ifadelerini kullandı.

Başbakanı da eleştiren Serdaroğlu, asgari ücrete yapılan desteklerin sürdürülebilir olmadığını belirterek, “Sayın Başbakan 12 bin TL’yi ömrünün sonuna kadar verecek misiniz? Temmuz’dan sonra da verecek misiniz?” diye sordu.

Temmuz ayından sonra kamuda çalışanların daha fazla vergi yükü altına sokulacağını iddia eden Serdaroğlu, “Temmuzdan sonra bütün kamuda çalışanları vergi rekortmeni edeceksin. Kamuda çalışanlar patronlardan daha fazla vergi ödeyecek” dedi.

Hükümeti samimiyetsizlikle suçlayan Hür-İş Başkanı, “Samimi olsaydın asgari ücretliye kendi aldığın kadar verirdin. Ülke sizin beceriksizliğiniz yüzünden herkesin maaşı tartışılır oldu” sözleriyle açıklamasını tamamladı.