Üstel: “KKTC’nin başarısı fedakar iş insanları ve Türkiye desteğiyle mümkün oldu”

üstel

Başbakan Ünal Üstel, 20 Temmuz 1974’ten bu yana Kıbrıs Türkü’nün ekonomik, sosyal ve altyapısal açıdan geldiği noktada, özverili ve cefakar iş insanlarının büyük payı olduğunu vurguladı. Üstel, “Bugün buradan sesimizi duyurabiliyorsak, en büyük destekçimiz her zaman Türkiye Cumhuriyeti olmuştur” dedi.

Üstel ve Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye’nin Bursa şehrinde düzenlenen Balkan Rumeli Sanayicileri Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 33. Sinerji Toplantısı’nda önemli mesajlar verdi.

Kıbrıs Türk halkının 1950’lerden itibaren varoluş mücadelesi verdiğini belirten Üstel, 1974 Barış Harekatı ile KKTC’nin özgürlüğe kavuştuğunu anımsattı ve dönemin liderleri Bülent Ecevit ile Necmettin Erbakan’ı saygıyla andı.

Üstel, iş insanı Salih Kayım ve ailesine Kıbrıs’a yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Rumların ve Yunanlıların baskılarına rağmen iş insanlarımız yılmadan, korkmadan her platformda KKTC’yi başarıyla temsil ettiler” dedi. Ayrıca, “Bugün ekonomimiz, sosyal yaşamımız ve altyapımız iş insanlarımızın fedakârlığı sayesinde gelişti. Türkiye Cumhuriyeti ise en büyük destekçimiz olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Üstel, Türkiye’de yaşanan insani krizlere değinerek, “Filistin’de yaşanan acılara dünya sessiz kalıyor. Biz ise zorlukları aşarak bugünlere geldik. Bundan sonrası için hedefimiz hep ilerlemektir” diye konuştu.

KKTC’nin turizmde bir lokomotif konumunda olduğunu belirten Üstel, “Aynı zamanda eğitim adasıyız, inşaat sektörü hızla büyüyor, tarım ve hayvancılığımız, doğamız ve kültürümüzle bütünleşen güçlü bir ada halindeyiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ise Barış Harekatı anısına konuşarak, “Köyümüzde hazırlanmış olan katliam çukurlarını asla unutmayacağız. Bugün burada olmamızı sağlayan Mehmetçiklerimize, ana vatanımıza minnettarız. Gerekirse canımızı vermeye hazırız. Gelin hep birlikte KKTC’ye sahip çıkalım” dedi.

Programda ayrıca Bursa Vali Vekili Salih Altun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve iş insanı Salih Kayım da konuşma yaptı. Katılımcılara günün anısına hediyeler verildi.