KKTC’de Türk Dünyası Kadın Parlamenterler Zirvesi sona erdi

türkpa

Türk Kadın Parlamenterler KKTC’de Buluştu: Eğitim, Kültür ve Girişimcilik Zirvesi’nde Birlik Mesajı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Birinci Türk Kadın Parlamenterler Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. “Eğitim, Kültür ve Girişimcilik” temasıyla düzenlenen zirvenin ardından ortak bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve TÜRKPA Kadın Parlamenterler Grubu Başkanı Tamam Jafarova, TBMM Ankara Milletvekili ve TÜRKPA Kadın Grubu 3. Dönem Başkanı Zeynep Yıldız, KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay ile TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er katıldı. Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreteri Seral Fırat da toplantıda yer aldı.

TÜRKPA Birinci Türk Kadın Parlamenterler Zirvesi KKTC'de yapıldı - Avrupa  Gazete İngiltere gazete Londra gazete Londra Türk ingiltere türk avrupa türk  gazeteler londra reklam seri ilan turkish newspaper

Ortak Mesaj: Dayanışma ve Ortak Gelecek

Fazilet Özdenefe, zirvede Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Moldova, Özbekistan ve Türkiye’den gelen temsilcilerle eğitimde fırsat eşitliği, kültürel liderlik ve dijital dönüşüm gibi başlıklarda verimli bir iş birliği zemini oluştuğunu belirtti. “Türk kadınları olarak geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz,” dedi.

Zeynep Yıldız ise KKTC’de düzenlenen zirveyi “tarihi bir adım” olarak niteleyerek, kadınların temsil gücünün altını çizdi. KKTC’nin bu organizasyondaki ev sahipliğini “bağımsızlık mücadelesi veren Kıbrıs Türk kadınına yaraşır bir duruş” şeklinde değerlendirdi.

TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, zirvenin başarısını vurgularken, Azerbaycan’ın dönem başkanlığına dikkat çekti ve Türk dünyasında kadınların rolünün güçlendiğini söyledi. “KKTC artık bu büyük ailenin ayrılmaz bir parçası,” dedi.

Resmiye Eroğlu Canaltay, kültürel ve dijital alanda iş birliği potansiyelini ön plana çıkarırken, kadınlar arası dayanışmanın Türk dünyasının birlik ruhunu pekiştirdiğini vurguladı. KKTC’nin bu kardeşlik bağlarına duyduğu ihtiyaca işaret etti.

Tamam Jafarova ise zirvenin sadece parlamenterleri değil, akademisyenleri, girişimcileri ve kültür temsilcilerini de buluşturduğunu söyleyerek, elde edilen fikirlerin yasa yapım süreçlerine katkı sunacağını ifade etti. Zirvenin devamının geleceğini duyurdu.

TÜRKPA Birinci Türk Kadın Parlamenterler Zirvesi başladı - Kıbrıs net haber

TÜRKPA Birinci Türk Kadın Parlamenterler Zirvesi KKTC'de yapıldı - Haber 1