Çavuşoğlu: Uzlaşı arayışındayız

Nazım Çavuşoğlu 4

“Ortaokullar ile Ortaöğretim Kurumları İçinde ve Dışında Uyulacak Kurallar ve Disiplin (Değişiklik) Tüzüğü”nün geri çekilme kararının ardından öğretmen sendikalarıyla görüşen Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, uzlaşı arayışında olduklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, geçen hafta yaptıkları tüzük değişikliyle başlayan tartışmaları bugün hükümet ortakları ve ana muhalefet partisiyle değerlendiren Başbakan Üstel’in, diyalog yolu açmak için iyi niyet göstererek tüzüğü geri çekme kararını açıkladığını kaydetti.

Çavuşoğlu, bu konuda sendikalarla görüşmekle görevlendirildiğini belirterek, hem öğretmenlerin hem öğrencilerin hem de velilerin kıymetli olduğunu, hükümetin de diyalog kapısı açmak ve uzlaşı kültürüyle konuyu bir noktaya taşımak amacıyla bu kararı aldığını anlattı.

Çavuşoğlu, “Sayın Başbakan da sendikalarla uzlaşılabilecek noktaları arayacak. Sendikalarla görüşmeden sonra da Bakanlar Kurulu var. Konuyu oraya da götüreceğim, akabinde prosedür neyse yapılacak.” diye konuştu.

Sonucun ne olduğunu görmek için yarın Başbakan Üstel’in öğretmen sendikalarıyla yapacağı görüşmeyi beklemek gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Umarım taraflar umut ettikleri noktaya gelirler. Öğretmenler için huzurlu çalışma ortamı olur ve öğrenciler için eğitimin kesintiye uğramasının ortadan kalması arzumuzdur.” dedi.