Zelenskiy, ‘sömürge anlaşması’nı imzalamak için Washington’a gidecek

TRUMP ZELEN

ABD Başkanı Trump, Ukrayna lideri Zelenskiy’nin nadir toprak elementi anlaşması için cuma günü Washington’da olacağını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin cuma günü nadir toprak elementi anlaşmasını imzalamak için cuma günü Washington’da olacağını söyledi. Duyuru, ABD ile Ukrayna arasında günlerce süren ve Zelenskiy’nin ABD’nin kendisine, Ukraynalıların “10 neslini” geri ödemeye zorlayacak 500 milyar dolardan fazla değerde bir anlaşmayı imzalaması için baskı yaptığını iddia ettiği gergin müzakerelerin ardından geldi.

Medya kuruluşları salı günü geç saatlerde bir anlaşmaya varıldığını bildirmişti. Trump Oval Ofis’te gazetecilere yaptığı açıklamada “Cuma günü geleceğini duydum. Eğer gelmek isterse benim için kesinlikle sorun değil. Ve bunu benimle birlikte imzalamak istemesini de anlıyorum. Çünkü çok büyük bir mesele” dedi.