Mossad yetkilisi: Çağrı cihazı saldırısı 10 yıl önce planlandı

washington-post-mossadin-cagri-cihazi-operasyonunu-yazdi-israilin-hizbullaha-sizmasinin-ic-yuzu-k46v

İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad’ın eski bir üst düzey yetkilisi, Lübnan’daki çağrı cihazı saldırısının 10 yıl önce planlanmaya başlandığını iddia etti.

İsrail devlet televizyonu KAN’a konuşan eski bir üst düzey Mossad yetkilisi, saldırı operasyonu için eski model çağrı cihazlarının kullanıldığını anlattı.

“Seçim dikkatlice düşünüldü” diyen eski Mossad yetkilisi, “Bu, herhangi bir operasyondaki risklerden birisidir. Birçok kuruluş bu teknolojiyi kullanmayı terk ettiğinde, Hizbullah mensuplarının bunu kullanmaya devam ettiklerini biliyorduk” ifadelerini kullandı.

Eski Mossad yetkilisi, “Operasyon süreci, 10 yılı aşkın bir planlama gerektiriyordu ve hedefteki müşteriyle güven ilişkisi kurmayı, teknolojiyi geliştirmeyi ve düşmanın şüphesini uyandırmadan mesafeyi korumayı da içeriyordu” şeklinde konuştu.