Libya’dan petrol fiyatlarını tırmandıracak açıklama

petrol

Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih, görevden alınan Merkez Bankası Sıddık el-Kebir’in görevine iade edilinceye kadar, petrol ve gaz kuyularında üretimin kapalı kalacağını söyledi.

TM’den yapılan yazılı açıklamada, Meclis Başkanı’nın Merkez Bankası konusundaki anlaşmazlıktan doğan krize ilişkin açıklamalarını Meta sayfasında yayınladı. “Libya halkının zenginliğini tahrifat ve hırsızlıktan korumak amacıyla Libya Merkez Bankası Başkanı Sıddık el-Kebir yasal görevlerini yerine getirene kadar petrol ve gaz akışının engellenmesi devam edecektir” ifadesini kullanan Salih, Başkanlık Konseyinin Merkez Bankası Başkanını tayin yetkisi olmadığını savundu.

Salih söz konusu tayin yetkisinin 2015’te Fas’ın Suhayrat kentinde imzalanan Libya Siyasi Anlaşması esaslarına dayalı olarak TM ve Devlet Konseyi arasındaki istişarelere bağlı olduğuna dikkati çekti.